Ce beneficii aduce inteligența artificială generativă utilizatorilor de CRM?
Unelte AI ajută oamenii să-și deruleze activitățile mai ușor și mai rapid, producătorii de software le adaugă în tot mai multe soluții. CRM integrează inteligența artificială de câțiva ani, însă, odată cu inteligența artificială generativă, utilizatorii vor beneficia de un ajutor major.
CAS Software înțelege foarte bine fenomenul AI și, după ce în 2021 a lansat CAS genesisWorld x13: Primul CRM cu inteligență artificială augmentată la nivel global (mai multe informații găsiți aici). Mai mult, CAS Software pregătește introducerea unor multiple funcționalități bazate pe inteligența artificială generativă în sisteme CAS genesisWorld și SmartWe.
GenAI va ajuta echipele să personalizeze interacțiunile cu clienții și să construiască rapoarte pentru a scoate la iveală informații acționabile. GenAI va oferi noi experiențe utilizatorilor și va schimba modul în care angajații interacționează cu CRM-ul. Dar GenAI va face datele din CRM mai relevante și procesele mai accesibile, crescând importanța strategică a CRM-ului.
Ce înseamnă mai exact GenAI?
Inteligența artificială generativă (GenAI) este o ramură avansată a inteligenței artificiale care se concentrează pe crearea de conținut nou și original. Modelele tradiționale de AI sunt prepinderent reactive și analitice. GenAI are capacitatea de a genera texte, imagini, sunete și alte forme de media care nu au fost create anterior.
Un instrument de inteligență artificială generativă folosește modele complexe de învățare automată pentru a analiza datele existente și a crea conținut nou. Aceste modele sunt antrenate pe seturi mari de date pentru a învăța tipare și structuri, permițându-le să producă conținut care poate părea creat de oameni.
Cele mai cunoscute unelte de tip GenAI sunt:
- GPT (Generative Pre-trained Transformer) – liderul incontestabil al acestei categorii,
- Mistral AI – care poate fi instalat on-premises,
- DALL-E – capabil să creeze imagini originale pe baza descrierilor textuale,
- Jukedeck și Amper Music -care folosesc algoritmi de inteligență artificială generativă pentru a compune muzică originală
- DeepArt -care transformă fotografiile utilizatorilor în opere de artă, imitând stilurile unor artiști celebri.
În mod evident, 2023 a fost anul în care lumea a descoperit inteligența artificială generativă (GenAI). Iar 2024 este anul în care organizațiile au început să folosească și să derive valoare de afaceri din această tehnologie. În cel mai recent sondaj global McKinsey ”The state of AI in early 2024„, 65% dintre respondenți au raportat că organizațiile lor folosesc regulat GenAI. Asta inseamnă aproape dublu față de procentul din sondajul anterior. Așteptările respondenților privind impactul GenAI rămân la fel de ridicate ca anul trecut. Trei sferturi prezic că GenAI va conduce la schimbări semnificative în modul lor de lucru sau la nivel de industrie.
Impactul GenAI asupra utilizatorilor de CRM
Utilizatorii sistemelor CRM vor avea beneficii majore prin integrarea GenAI, având la dispoziție un mod nou și facil de lucru. Integrarea acestui tip de inteligență artificială aduce multiple avantaje, îmbunătățind diverse aspecte ale interacțiunii cu clienții și eficienței operaționale.
- Creativitate și exprimare îmbunătățite. Integrarea GenAI va îmbunătăți semnificativ comunicarea cu clienții. Mesajele, emailurile și ofertele vor fi mai bine adaptate la cerințele și istoricul fiecărui client, generând idei noi și captivante. Acest lucru va permite o personalizare mai profundă și o interacțiune mai relevantă cu fiecare client.
- Productivitate superioară. GenAI reduce sarcinile administrative prin ajutorul oferit în redactarea emailurilor, răspunsurilor la cererile de ofertă (RFP), crearea de notițe și conținut, și actualizarea înregistrărilor CRM. Astfel, companiile vor vedea creșteri de productivitate și vor putea redirecționa echipele către activități mai creative și strategice.
- Focus pe experiența clientului. ”CRM-ul generativ” eliberează utilizatorii de sarcinile repetitive, permițându-le să se concentreze pe activități strategice. Acesta analizează datele disponibile, generând informații acționabile care elimină sarcinile redundante și accelerează procesele. Astfel, GenAI în CRM îmbunătățește productivitatea și permite concentrarea utilizatorilor pe cultivarea relațiilor cu clienții și calitatea comunicării.
- Identificarea unor noi surse de venit/profit. GenAI permite extragerea informațiilor utile din înregistrările CRM și din surse online, oferind perspective relevante în timp real, fără a fi necesară intervenția departamentului IT. Utilizatorii sunt ghidați în explorarea datelor și în completarea informațiilor suplimentare în CRM, ceea ce îmbunătățește calitatea datelor și duce la identificarea unor noi oportunități de vânzare.
- Relații super-personalizate. Chiar și cu o cunoaștere detaliată a clienților, echipele de vânzări întâmpină dificultăți în livrarea unei experiențe unice pentru fiecare client. GenAI ajută la extragerea informațiilor esențiale despre clienți, îmbogățind datele cu fluxuri de știri contextuale în timp real. Astfel, utilizatorii sunt mai bine pregătiți pentru întâlniri, având puncte cheie de discuție și recomandări de acțiuni ulterioare.
Concluzie
CAS Software pune un accent deosebit pe AI. Incepând cu versiunea X16 a CAS genesisWorld s-au integrat multiple unelte de tip GenAI. Utilizatorii au un ajutor semnificativ din partea noilor asistenți inteligenți în redactarea mesajelor și corespondenței, într-un stil profesional dar totodată prietenos. Tehnologia LLM (Large Language Model) va fi disponibilă atât în regim cloud, cât și în scenarii on-premises, pentru organizațiile care au cerințe superioare pentru protecția datelor.
Vor fi multe noutăți; urmăriți-ne pe site și social media pentru a afla și a beneficia cât mai devreme de integrarea GenAI în sistemele CRM.